Yaşam

İğrenç Ama Gerçek: Bazı Gıdalarda Bazı “Böcek Parçaları, Kemirgen Tüyleri ve Memeli Dışkıları” Bulunmasına İzin Verildiği Ortaya Çıktı!

Bu içeriği okumadan önce listelediğimiz eserlere veda edin çünkü içeriğin sonuna ulaştığınızda evinizdeki bazı beslenme sorunlarını çözebileceksiniz. Ağzınıza bile sokmak istemeyeceksiniz.

İçinizi biraz olsun rahatlatacak bir detayı şimdiden verelim. Bahsettiğimiz “pislikler” Amerika’dan ihraç edilen ürünler Şunun için geçerli. Ancak Türkiye’de pek çok eserde özellikle kırmızı renkte böcek kullanımına izin verildiğini hatırlamakta fayda var.

‘Bu Amerika’nın oyunu’ Bunu söylemeden önce ülkemizde izin verilen böceklere bakalım.

Hani marketlerden aldığınız pastırma, salam, meyveli yoğurt ve dondurmalar gibi? kırmızı ürünlerİşte, hepsinde var “karmin”Adı geçen böceğin kullanımına izin verilmektedir.

“Bu ‘sevgili’ böceğin kullanım amacı nedir? Zararları var mı?gibi sorularınızı ilgili içeriğimizde bulabilirsiniz. Hemen konumuza dönelim.

“Hadi yiyelim.” Bahsettiğiniz birçok gıda maddesinde bu böcek bacaklarının, kakalarının ve tüylerinin olmasına kim ve neden izin veriyor?

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), gıdaların sağlık açısından tehlike oluşturmayacak maksimum düzeyde bulunmasını önermektedir. doğal ve kaçınılmaz kusurlar İzin veriyor. Yani ürünün topraktan toplanması aşamasında böcekler gelebileceği gibi, bir kısmı da üretim aşamasında besin maddelerinin içerisine girebilmektedir.

Buna izin veriyorlar çünkü ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne göre tehlikeli olmayan, doğal olarak oluşan ve kaçınılmaz kusurlardan tamamen arınmış ürünlerin yetiştirilmesi, toplanması ve işlenmesi yasaktır. Hem ekonomik değil hem de pratik.

“Bunun nesi bizi ilgilendiriyor? Bırakın Amerikalılar bunu düşünsün.” Sakın söyleme.

Amerika’daki üreticilerin ürünlerini ihraç etmek istemeleri durumunda öncelikle ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden izin almaları gerekmektedir. Sadece gıda değil, Amerika’dan Türkiye’ye gelen birçok ürün için de bu geçerli. FDA belgeleri gereklitutuluyor.

Her yiyecekte ortalama ne kadar “kir” var?

Hasarsız ve kurtlu kahve çekirdekleri

Kahvaltıyla başlayalım. Amerika kökenli ise senin fıstık ezmesiEğer sofranızda varsa bilin ki 100 gramında 30 veya daha fazla böcek parçası 1 veya daha fazla kemirgen kılı ve 25 mg’dan fazla suda çözünmeyen inorganik kalıntı. Üstelik fıstık ezmesi, FDA listesinde en çok düzenlemeye tabi gıdalardan biri olarak kabul ediliyor.

Kahvaltı için yeterince iştahınızı kaybettiniz mi? Gün içerisinde tükettiklerimizBiz de bazı çalışmalara baktık.

“Hadi bir kahve içelim ve sindirelim.” Eğer öyle diyorsanız bir kez daha düşünmenizde fayda var. kakao çekirdekleri %4’ten fazlası böceklerle istila edilmiştir ve aynı oranda çekirdek küfü vardır. Kilo başına ortalama 10 mg veya daha fazla emzirmekabul edilebilir.

Kakao çekirdekleri küf nedeniyle reddedildi

Moraliniz bozuldu, işte memnuniyetiniz için bir modül çikolata İstedin mi? Sonra elimizde iğrenç ama gerçek bir bilgi daha var. 100 gram çikolata, ortalama 60 veya daha fazla böcek modülü, 3 veya daha fazla kemirgen kılı içerir. Hasattan sonra veya işlem sırasında böcek istilası veya hayvan kılı ve dışkısı ile kontaminasyon kusur kaynağı olarak gösterilmektedir. FDA’ya teşekkür ederiz!

FDA ayrıca çikolata ve kakao için de dipnot yaptı. “potansiyel sağlık tehlikesi” diyor. Yani kahve çekirdeği ve çikolata, hastalığa ve hatta ölüme neden olabilecek kimyasallar içerir. mikotoksin (kalıp tipi). Bu dipnotta yine mantarlara da yer verilmiştir.

“Heyecanlıyız, makarnanın içinde ne varsa onu bastıralım diye yiyebiliriz.” Eğer öyleyse bundan da vazgeçmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü 225 gram makarnaKafa başına ortalama 4,5 veya daha fazla kemirgen kılı 225 böcek parçasıKabul edilmiştir”.

Verdiğimiz bu örnekler elbette böceklerin ve kemirgenlerin atladığı ürünlerdir. sadece birkaç tane.Daha fazlasını merak ediyorsanız buraya tıklayarak diğer eserlerdeki kir düzeylerini inceleyebilirsiniz.

Gözümüzle göremediğimiz için farkında olmadan yiyoruz ama bu kadar parçayı nasıl sayıyorlar?

Gıda üreticilerinin kurallara aykırı başka ürünler piyasaya sürmesini önlemek için daima paketlenir ve işlenir. bitmiş iş örnekleri alınmak. Mesela verdiğimiz makarnadaki kir miktarı 6 paket için ölçülüyor.

Alınan numuneler ayrıca X ışınlarına ve metal dedektörlerine tabi tutulur. Bunun amacı taş, metal, cam veya plastik parçalarıHasat edilen besinlerin beraberinde gelip gelmediğini anlamak.

Tarım ve İnsan Bilimleri Profesörü Gıda Güvenliği Uzmanı Ben Chapman, risk faktörlerini değerlendirirken, cam veya diğer kesiklerin insanlara zarar verebileceğini ancak izin verilen düzeydeki böcek kesimlerinin bile iğrenç olduğunu belirtti. Gıda kaynaklı hastalıklara neden olmaz diyor. Chapman’ın sözleri beni rahatlatan var mı?

Dünyanın farklı yerlerinde birçok insanın bilinçli olarak böcek yediğini unutmayalım.

Bazı ülkelerdeki insanların farklı zevklere sahip olduğunu biliyoruz. Bu kadar, yarasa yiyenler Gördükten sonra daha da sahiplendik tamam ama “Bunu nasıl yersin dostum?” Başka alışkanlıklar dediğimiz başka alışkanlıklar da var.

Afrika ve Güney Kore’nin bazı bölgelerindeki insanlar çekirge yemek yiyor. Aktifleşmeyen çekirgeler sabah erkenden toplanır, haşlanır, temizlenir ve tuzlanır. Sanırım tuz da tat vermek için!

“-Bu akşam yemekte ne var? – Tırtıl. Bunu Meksika’da da duymak mümkün. Marketlerde taze olarak satılıyor ve yemeden önce kızartılıyor. Gevrek!

Taylandlılar bunu çıtır bir atıştırmalık olarak kullanıyor. kriket Aşk. Menüde su böcekleri de yer alıyor.

Önce kendimize sonra da böcek yiyen herkese ne söylemeliyiz? Afiyet olsun…

Kaynaklar: FDA, T.C. Ticaret Bakanlığı, ABD Tarımsal Araştırma Servisi

Gıda maddeleri ile ilgili içeriğimiz:

haber-murgul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu